MS Schippers: biggennavel sprayen effectiever dan dippen

Het gebruik van een navelspray bij pasgeboren biggen is volgens MS Schippers hygiënischer dan een dipmiddel. Het bedrijf benadrukt dat het belangrijk is om de navel na de geboorte op de juiste manier te behandelen, om navelinfecties te voorkomen.

MS+Schippers%3A+biggennavel+sprayen+effectiever+dan+dippen
© Varkens Archief

De navelstreng van een big moet na de geboorte goed en snel drogen om het binnendringen van omgevingsbacteriën te voorkomen. Een goede hygiëne in kraamhokken en tijdens het verzorgen van de navel is daarom essentieel.

Bij het dippen worden biggen een voor een met hun navelstreng in hetzelfde 'behandelbakje met dipmiddel' gedompeld. Op deze manier bestaat de kans dat er infectieziekten van big op big en toom op toom worden overgebracht. Door biggen met een navelspray te behandelen is deze mogelijke besmettingsroute uitgesloten, stelt MS Schippers.

Daarnaast is een navelspray volgens het bedrijf zuiniger in gebruik. Pasgeboren biggen zijn goed hanteerbaar, zodat hun navels doelgericht zijn te behandelen met de spray en er minder wordt geknoeid. Bovendien is het een zacht, verzorgend product. In combinatie met het gebruik van hygiënepoeder ontstaat een droge, hygiënische omgeving met minder risico op een infectie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer