Duitse landbouwminister wil varkenshouders steunen

De Duitse landbouwminister Cem Özdemir vindt dat varkensvlees duurder moet worden en boeren meer geld moeten krijgen. Dat meldt hij in een nog niet gepubliceerd interview met de televisiegids Panorama van omroep ARD.

Duitse+landbouwminister+wil+varkenshouders+steunen
© Twan Wiermans

Özdemir wil varkenshouders in Duitsland steunen om de veehouderij te verbeteren. De huidige situatie levert alleen maar verliezers op, zegt de minister. Bij de boeren en consumenten, maar vooral ook bij de dieren die niet op een soortspecifieke manier gehouden kunnen worden.

Bovendien meldt de Bündnis 90/Die Grünen-politicus aan Panorama dat varkensvlees duurder zou moeten worden. 'Een systeem dat zorgt voor meer klimaatbescherming en dierenwelzijn, betere lonen voor boeren en dat niet meer kost, gaat niet werken.' Hij plaatst daarbij de kanttekening dat vlees geen luxeproduct mag worden. 'Maar niemand kan geïnteresseerd zijn in prijzen die de boerenkosten niet dekken.'

Özdemir zegde ook publiek geld toe voor een betere veehouderij. 'De financieringsstructuur moet opnieuw worden opgebouwd, zodat bijvoorbeeld meer ruimte voor dieren wordt beloond.' Hoe hij deze staatssteun precies vorm gaat geven en of hij het eerder verlaagde btw-tarief op vlees weer wil afschaffen, liet hij open.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer