Tientallen+vacatures+bij+ministerie+van+Landbouw
Nieuws
© Jan van Liere

Tientallen vacatures bij ministerie van Landbouw

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft tientallen vacatures voor beleidsadviseurs, projectmanagers en juristen. De nieuwe medewerkers moeten gaan bijdragen aan de uitvoering van de landbouwtransitie.

Veel van de in te vullen functies richten zich op de gebiedsgerichte aanpak die Nederland uit de stikstofcrisis moet helpen. Daarnaast worden er ook beleidsmedewerkers en projectmanagers gevraagd voor onder meer het landelijke gebied, innovatie, de bossenstrategie, kringloop- en natuurinclusieve landbouw en Natura 2000-gebieden.


De vacatures zijn te vinden op de website Werkenvoornederland.nl. Het ministerie stelt daar dat werken bij LNV ‘complex’ is. ‘Je krijgt te maken met problemen waar geen duidelijke oplossing voor is. Het is aan de politiek om keuzes te maken, jij maakt de dilemma’s inzichtelijk en stelt de keuzes scherp. Daarom zoeken we analytisch en toegewijde collega’s die resultaatgericht en zorgvuldig te werk gaan.’


Uitvoeringskracht

Vanuit het bedrijfsleven is er veel kritiek geweest op de beperkte uitvoeringskracht van de overheid. De eerste kabinetten Rutte zetten in op een slank ambtenarenapparaat. De coalitie die aanstaande maandag aantreedt draait dat beleid terug.

Oud-landbouwminister Cees Veerman zei onlangs in Nieuwe Oogst dat de hoge ambities in het coalitieakkoord vragen om slagkracht op de ministeries. ‘De uitvoeringskracht die de overheid op de been kan brengen wordt heel belangrijk. Bij hoge ambities en grote budgetten moet dat goed worden vormgegeven. Op de ministeries is er veel bezuinigd, het ambtenarenbestand is uitgedund en daardoor is er veel kennis verdwenen.'Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer