Uienexport nu op lager niveau dan vorig jaar

De export van Nederlandse uien blijft vanaf begin december in volume achter ten opzichte van het exportrecord van vorig seizoen.

Uienexport+nu+op+lager+niveau+dan+vorig+jaar
© Koos v.d. Spek

Tot en met week 49 verkochten Nederlandse exporteurs 689.000 ton uien naar buitenlandse bestemmingen. Dat is bijna 7.000 ton minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Na een vlotte start van het exportseizoen hapert met name de laatste weken de export ten opzichte van oktober en november in 2020. Toen werden regelmatig weekvolumes omgezet van 40.000 ton of meer en dat is dit jaar vaak net iets minder.

In de top 10 van afzetbestemmingen scoren bijna alle landen wel beter dan vorig jaar met uitzondering van Senegal als belangrijkste afzetland. Naar Senegal zijn tot en met week 49 ongeveer 129.600 ton uien verscheept en dat was vorig jaar in dezelfde periode bijna 6.000 ton meer.


Minder uien naar België en Zweden

Landen die dit seizoen tot dusver substantieel meer Nederlandse uien aankopen, zijn Ivoorkust, Groot-Brittannië, Mali, Guinee en Nicaragua. Minder uien worden juist verkocht aan België, Zweden, de Dominicaanse Republiek en dus ook Senegal. Dat alles blijkt uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis die gepubliceerd staan op de website van Holland Onion Association.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer