Enkelvoudig tarwezetmeel bijmengen in brijvoer varkens

Tarwezetmeel van producent Cargill uit Bergen op Zoom is nu beschikbaar als enkelvoudig product. Leverancier Duynie Feed heeft hiervoor gekozen zodat varkenshouders tarwezetmeel als basiscomponent naar behoefte in het brijrantsoen kunnen inmengen.

Enkelvoudig+tarwezetmeel+bijmengen+in+brijvoer+varkens
© Twan Wiermans

Duynie Feed biedt de tarwezetmeel onder de naam DuyStarch aan. Het product bevat 22 procent droge stof en heeft volgens Duynie een prima aandeel zetmeel en een laag gehalte aan mineralen. Wekelijks is er 5.000 ton van dit product beschikbaar.

Tarwezetmeel is geschikt voor het aanmaken van voormengsels voor brijvoer met bijvoorbeeld corncobmix (CCM), voorgebakken aardappelproduct of maisvoermeel. Duynie conserveert DuyStarch met organisch zuur tot een zuurgraad tot onder de 4,0 pH. Het is daardoor bij opslag in een schone en goed afgesloten silo en dagelijks roeren lang houdbaar. Het maakt het product een stabiele factor voor brijrantsoenen voor varkens.


Zelf samenstelling bepalen

Door het aanbieden als enkelvoudig product kunnen varkenshouders zelf de samenstelling van het brijrantsoen bepalen. Op deze manier kunnen zij per diergroep het brijmengsel gericht samenstellen. Ze hebben meer flexibiliteit in combinatie met andere grondstoffen en bijproducten.Het advies is daarbij maximaal 20 procent tarwezetmeel bij biggen, 25 procent bij vleesvarkens tot 45 kilo, 30 procent bij zware vleesvarkens en zeugen.

Voor varkenshouders die geen steekvast product kunnen mengen met de tarwezetmeel heeft Duynie Feed ook voormengels met DuyStarch beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer