Vriendengroep hakselt mais op ouderwetse manier

Een vriendengroep in het Noord-Brabantse Liessel heeft dit weekend met een aantal oude trekkers en hakselaars mais gehakseld. 'We houden allemaal van machines, dus dan is het keileuk om zo te gaan hakselen', zegt Daan Sinneger. Met twee PZ-eenrijers en een aantal trekkers wordt de mais binnengehaald.

'Dit is echt iets van vroeger, hier zijn alle loonwerkers mee begonnen', weet Sjoerd Strijbosch. 'Tegenwoordig zie je het niet zoveel meer, alleen maar op oldtimerhakseldagen zoals nu.'

De vriendengroep heeft deze zomer gezamenlijk een eenrijer aangeschaft om nu samen mais te kunnen hakselen. 'We hebben wel 1 meter bij de pijp aangelast', laat Strijbosch weten. 'Nu kunnen we de wagens veel beter vol maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer