DMK Group zet ook in op veganistisch

Chocolade- en vanillepudding zonder zuivel en een kaasalternatief, rijstdessert en chocoladedrank die vegan zijn. De Duitse DMK Group, waar DOC Kaas toe behoort, wil deze producten volgend jaar in de schappen zetten. De coöperatie zet vol in op alternatieven voor zuivel.

DMK+Group+zet+ook+in+op+veganistisch
© Eigen Foto/ Onbekend

Volgens de zuivelverwerker halen concurrenten als Danone tegenwoordig ongeveer 10 procent van hun omzet uit veganistische producten, die inmiddels een vaste plaats hebben in het koelschap. DMK verwacht dat de productie van plantaardige producten een must is om in de behoefte van de consument te voorzien en concurrerend te blijven. Wel is en blijft zuivel het hoofdproduct en de kern van de coöperatie.

'Toetreding tot de markt van plantaardige alternatieven is voor ons een voor de hand liggende keuze. We willen deze ontwikkeling helpen vormgeven om onze visie 'De eerste keus. Een leven lang' waar te maken', stelde CEO Ingo Müller tijdens een intern lanceringsevenement.


Kaasalternatieven

Naast de kaas, desserts en chocoladedrank worden in 2022 ook kaasalternatieven voor industriële afnemers en de foodservice aangeboden. Daarbij worden de kennis van de verwerking en de smaak van zuivelproducten ingezet bij de productontwikkeling.

'Bij de ontwikkeling van veganistische alternatieven stond vooral één aspect centraal: een product creëren dat lekker smaakt en aanzienlijk beter scoort op dit punt dan de huidige marktstandaard', aldus Lisa Mammen, projectleider van Non-Dairy Alternatives bij de DMK Group.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer