Video toont voorbeelden vergroening steden

Groene Steden voor een Duurzaam Europa heeft een video uitgebracht waarin voorbeelden worden gegeven van groene stedelijke ruimten in dertien lidstaten van de Europese Unie (EU).

Video+toont+voorbeelden+vergroening+steden
© iVerde

De video is onderdeel van de campagne van More Green Cities for Europe, dat tot groenere steden in de EU moet leiden. In de video wordt het feit gepresenteerd dat in 2050 70 procent van de wereldbevolking in steden woont.

'Voor veel mensen in de steden zal de natuur in de stad hun enige kans zijn om de natuur dagelijks te ervaren', stellen de initiatiefnemers van de video. 'Het is daarom van cruciaal belang dat we groene stedelijke ruimten creëren naarmate steden groter worden.'
Groene daken

In de video is onder andere te zien hoe in Bulgarije een stuk braakliggend terrein is veranderd in een park. Dat verhoogt het sociale welzijn en helpt de stad afkoelen. Het Nederlandse voorbeeld toont hoe groene gebieden kunnen maximaliseren door groene daken aan te leggen. In Denemarken is het Sankt Kjelds Plein in Kopenhagen omgezet in een groene stedelijke ruimte met natuurlijke bescherming tegen overstromingen bij extreme regenval.

Groene Steden voor een Duurzaam Europa is een initiatief van de European Nurserystock Association en boomkwekerijorganisaties in België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer