LTO Bomen & Vaste Planten wil Groene Stad

LTO-vakgroep Bomen & Vaste Planten steunt samen met iBulb en iVerde partners Anthos en VHG het gedachtegoed De Groene Stad. Dit is onderdeel van het project 'Green Cities for Europe'.

LTO+Bomen+%26amp%3B+Vaste+Planten+wil+Groene+Stad
© De Groene Stad

De subsidie maakt deel uit van de aanvraag van brancheorganisaties uit acht lidstaten van de Europese Unie, verenigd in de European Nurserystock Association (ENA). Die werkten de afgelopen maanden aan een gezamenlijke subsidieaanvraag.

Er is een driejarig programma ontwikkeld. Daarmee wordt het belang van groen in de stedelijke omgeving op een intensieve wijze onder de aandacht gebracht van tal van professionele belanghebbenden.

Green Cities for Europe

ENA diende onder de noemer Green Cities for Europe in. Leon Smet, secretaris van branchevereniging Anthos, coördineert namens ENA de subsidieaanvraag.

'De samenwerkende organisaties streven naar internationaal intensievere samenwerking ten behoeve van verdere vergroening van steden en infrastructuur. Rode draad in het programma is de verbinding van het gedachtegoed De Groene Stad.'

Activiteiten

In de deelnemende landen wordt jaarrond aandacht gevestigd op het belang van groen door de inzet van verschillende activiteiten op het terrein van voorlichting en public relations.

Deelnemende landen zijn Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Portugal, Bulgarije en het Verenigd Koninkrijk.

Kennisdeling

Participerende organisaties delen plannen, kennis, ideeën en agenda’s met elkaar. Smet verwacht dat Nederland hier, als exportland, baat bij zal hebben omdat zich een uitgebreid netwerk zal vormen.

'Door de gekozen Europese opzet komt het programma in beginsel in aanmerking voor een bijdrage vanuit Brussel die 80 procent van de totale kosten zal dekken. De beslissing van de Europese Commissie daarover wordt na de zomer van 2016 verwacht.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer