45 landen pleiten op COP26 voor verduurzaming landbouw

45 landen pleiten tijdens de klimaattop COP26 in het Schotse Glasgow voor meer actie om de natuur te beschermen en de landbouw te verduurzamen. Ze willen hiervoor meer dan 4 miljard dollar (3,46 miljard euro) beschikbaar stellen. Op die manier willen ze de uitstoot van broeikasgassen verminderen.

45+landen+pleiten+op+COP26+voor+verduurzaming+landbouw
© Europese Unie 2021

In een verklaring van de Britse regering, het gastland van de klimaattop, staat dat landbouw, veeteelt en ontbossing goed zijn voor ongeveer een kwart van de totale uitstoot van broeikasgassen door de mens.

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, is natuurbescherming daarom noodzakelijk. Zaterdag werd er in Glasgow gepraat over hoe de natuur kan worden ingezet om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Koolstofvastlegging in landbouwbodems is een van de manieren om dat te doen.


Produceren en consumeren

'Om het doel van de 1,5 graad te kunnen halen, is dringende actie nodig in de hele samenleving. Dat betekent ook dat we de manier waarop we ecosystemen beheren en voedsel verbouwen, produceren en consumeren moeten veranderen', vindt de Britse minister van Milieu George Eustice.


Het pleidooi wordt gesteund door rijke en grote agrarische landen als de Verenigde Staten Australië, Nederland en Duitsland, maar ook armere landen als India, de Filipijnen, Sierra Leone, Nigeria en Colombia.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer