BBB vraagt om herbeoordeling klimaatopgave veestapel

BoerBurgerBeweging (BBB) vindt een herbeoordeling nodig van de klimaatopgave die in het klimaatakkoord is opgelegd aan de melkvee- en rundveehouderij. Fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft landbouwminister Carola Schouten en staatssecretaris Dilan Yesilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat gevraagd of zij dit willen doen.

BBB+vraagt+om+herbeoordeling+klimaatopgave+veestapel
© Dirk Hol

Van der Plas vindt de herbeoordeling nodig na publicatie van een rapport van het IPCC. Deze aan de Verenigde Naties gerelateerde organisatie concludeert daarin dat de klimaatimpact van de Nederlandse veestapel wordt overschat. Eerder stelde de VVD ook Kamervragen over dit rapport. Het BBB-Kamerlid wil van de minister en de staatssecretaris weten op welke wijze zij met deze nieuwe inzichten aan de slag gaan in het klimaatakkoord.

BBB wijst erop dat in Nederland melk met een footprint van 1,2 kilo CO2 per liter melk wordt geproduceerd. Het verplaatsen van melkproductie naar het buitenland kan leiden tot een toename van de uitstoot van broeikasgassen, omdat de carbon footprint van melk wereldwijd gemiddeld 2,4 kilo CO2 per liter melk bedraagt. Van der Plas wil van de minister en de staatssecretaris weten of zij verplaatsing daardoor ook onwenselijk vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer