Terre del Sol beste inzending Lelieshow

De jury heeft de longiflorum Torre del Sol van De Jong Lelies in het Noord-Hollandse Andijk als beste van de door de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) georganiseerde Lelieshow uitgeroepen. Het bedrijf viel ook met drie andere lelies in de prijzen.

Terre+del+Sol+beste+inzending+Lelieshow
© KAVB

Volgens de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) mag De Jong Lelies zich de grote winnaar noemen van de show die van 3 tot 5 november in Lisse plaatsvindt. Het bedrijf in Andijk heeft ook de beste Oriëntal en de twee beste LA-hybriden.

De jaarlijkse lelieshow van de CNB toont een breed assortiment lelies, tentoongesteld door veredelaars en professionele broeiers. Alle soorten zijn ingezonden, waarbij de nadruk vooral op OT-hybriden en Oriëntals ligt.


Fraai donker blad

De jury beoordeelde bij de broeiers Sempione van Dutch Lily Masters in het Zuid-Hollandse Rijnsburg als beste OT-hybride van de gehele keuring. Qualily uit 's-Gravenzande in dezelfde provincie liet met Brindisi de beste LA-hybride zien. 'Hier waren het vooral de grote bloemen en het fraaie donkere blad opvallend', oordeelt de KAVB. Bij de veredelaars kwam de OT-hybride Galabier van Gebroeders Vletter & Den Haan als beste uit de bus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer