Belpork ontwikkelt welzijnslabel voor hele productiekolom

De Belgische ketenkwaliteitsbeheerder Belpork heeft een dierenwelzijnslabel ontwikkeld dat de hele varkensvleeskolom omvat. Het nieuwe label geldt niet alleen voor varkenshouderijbedrijven, maar ook voor transportbedrijven, slachthuizen en uitsnijderijen.

Belpork+ontwikkelt+welzijnslabel+voor+hele+productiekolom
© Henk Riswick

Het kwaliteitssysteem van Belpork heet BePork. Daar zijn 3.338 varkenshouders, 101 transportbedrijven, 10 slachthuizen en 27 uitsnijderijen bij aangesloten. De crosslevelbenadering is nieuw en gaat verder dan de wettelijke eisen, meldt verkooppromotieorganisatie Belgian Meat Office. In de nieuwe module ligt de focus op diergezondheid, dierenwelzijn, duurzaamheid, voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Dankzij het traceerbaarheidssysteem dat over de schakels in de kolom heen gaat, kunnen klanten in binnen- en buitenland op het verkooppunt achterhalen aan welke dierenwelzijnscriteria het product voldoet. De dierenwelzijnsmodule is al volledig operationeel. Wel moeten nog enkele bureaucratische hindernissen worden genomen, voordat het nieuwe dierenwelzijnslabel officieel wordt gelanceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer