Overeenkomst Deltaplan Agrarisch Waterbeheer verlengd

Provincie Drenthe en de vier waterschappen Hunze en Aa's, Noorderzijlvest, Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen hebben de bestuursovereenkomst Deltaplan Agrarisch Waterbeheer 2021-2022 getekend.

Overeenkomst+Deltaplan+Agrarisch+Waterbeheer+verlengd
© Nieuwe Oogst

Met de verlenging van de samenwerking blijven de partijen samenwerken aan de verbetering van de waterkwaliteit, waterkwantiteit en de juiste hoeveelheid water op de juiste plek.

Kerngedachte van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) is dat de land- en tuinbouwsector zelf het initiatief neemt voor de ontwikkeling en uitvoering van projecten die bijdragen aan een duurzaam watersysteem gekoppeld aan een duurzame bedrijfsontwikkeling.


DAW-subsidie

Daarbij worden de bedrijven ondersteund met kennis en een DAW-subsidie van de provincie en de waterschappen. In totaal zijn er 22 projecten en doen 930 agrarisch ondernemers mee.

De ondertekening van de DAW-overeenkomst is een verlenging voor twee jaar, totdat het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid er is. Nieuw ten opzichte van de vorige periode 2016-2020 is dat er naast een goede waterkwaliteit extra aandacht is voor het bestrijden van droogte.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer