Sectoranalyse voor duurzame inzetbaarheid glastuinbouw

In de glastuinbouw wordt dit jaar een sectoranalyse uitgevoerd. Hierbij kijken betrokken partijen naar de stand van zaken rondom duurzame inzetbaarheid bij bedrijven. Op basis van de resultaten kijkt de sector of aanvullende activiteiten nodig zijn. Het doel is om werknemers in de sector zo gezond mogelijk en met plezier te laten werken.

Sectoranalyse+voor+duurzame+inzetbaarheid+glastuinbouw
© Han Reindsen

De sectoranalyse bestaat uit twee fasen. De eerste fase is een onderzoek aan de hand van een literatuuranalyse en verschillende rondetafelgesprekken. Deze fase is in juli afgerond. Bij fase twee wordt een enquête gehouden onder werknemers en werkgevers, die deze maand start. Werknemers worden online benaderd en werkgevers telefonisch.

Betrokken partijen bij het onderzoek zijn Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland, Plantum, FNV en CNV Vakmensen. De sectoranalyse wordt gefinancierd door de overheid via de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden en het fonds Colland Arbeidsmarkt. Actor Bureau voor sectoradvies voert in samenwerking met onderzoeksbureau De Beleidsonderzoekers de analyse uit.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer