Ronald ter Woord van DSM wint Gouden Kaasboor

Bij de 61ste editie van het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours was de overwinning voor DSM-accountmanager Ronald ter Woord. Hij was de beste in het onderscheiden van soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit en kreeg daarmee de Gouden Kaasboor.

Ronald+ter+Woord+van+DSM+wint+Gouden+Kaasboor
© Eigen Foto

Ter Woord mag dankzij deze overwinning ook jureren bij internationale kaaswedstrijden in het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Aan de wedstrijd, op 27 en 28 september 2021, deden zo'n vijfhonderd kaasprofessionals mee vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten. Het was de eerste keer dat er weer een fysieke onderlinge strijd mogelijk was sinds de coronacrisis.


Geen onbekende

Ter Woord kreeg donderdagavond 7 oktober de prijs in Nijkerk uitgereikt. Hij is geen onbekende in de zuivelwereld. In 2013 werd hij Europees kampioen in het beoordelen van Edammer kaas en boter bij een studentenwedstrijd in het Letse Valmiera. In het totaalklassement werd hij tweede.

In Nijkerk werden donderdag ook gouden medailles uitgereikt aan Dennis Vergeer van Vergeer Holland in de categorie Handel, Harold Janssen van het Controle Orgaan Kwaliteit Zuivel in de categorie Industrie en Tijmen Habben Jansen van kaashandel Habben Jansen in Nieuwerbrug in de categorie detailhandel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer