Vleesvarkensnotering+Vion+daalt+met+3+cent
Nieuws
© Topigs Norsvin

Vleesvarkensnotering Vion daalt met 3 cent

De vleesvarkensnotering van Vion is deze week met 3 cent gedaald naar 1,33 euro. De volumedruk van varkensvleesproducten op de Europese markten neemt nog verder toe, geeft de vleesverwerker als reden voor de verlaging.

Door het ontbreken van voldoende afzetmogelijkheden op de Aziatische markten neemt de druk in Europa steeds verder toe. Vooral de Deense en Spaanse vleesexporteurs zetten daardoor meer vlees af op de Europese markt, waarbij de vrieshuizen overvol zitten. De verslechtering van de vleesafzet van de afgelopen weken zet hiermee door, wat ervoor zorgt dat het huidige noteringsniveau verder onderuitgaat.


Duitsland moet door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest vorig jaar, net als Polen, al het varkensvlees op de eigen en Europese markt kwijt. Daarnaast is de varkensstapel in Europa nog gegroeid. Het aantal slachtingen is in het eerste halfjaar met 3,6 procent toegenomen. De vleesvarkens zijn ook nog eens zwaarder geworden waardoor de varkensvleesproductie 4,2 procent hoger ligt in het eerste halfjaar van 2021.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer