Autonoom teeltsysteem uit Nederland wint Greenhouse Technology Award

De Crop Controller van het Nederlandse bedrijf Blue Radix is op 4 oktober uitgeroepen tot winnaar van de Greenhouse Technology Award in de categorie internationaal. Het gaat om een innovatie voor autonoom telen met inzet van kunstmatige intelligentie (AI).

Autonoom+teeltsysteem+uit+Nederland+wint+Greenhouse+Technology+Award
© Eigen Foto

Het in Nederland ontwikkelde systeem helpt glastuinders bij het opzetten en realiseren van een optimale teeltstrategie. Tijdens de groeiperiode gebruikt AI continu de beschikbare data van sensoren, meetboxen en weerdataleveranciers om het klimaat en de bijbehorende irrigatie te voorspellen en optimaliseren.

Crop Controller integreert alle data en genereert adviezen voor de instellingen van kasinstallaties om op een kostenefficiënte manier optimale omstandigheden in de kas te bereiken.


Toestemming teler

Met toestemming van de teler stuurt het systeem van Blue Radix steeds de juiste setpoints via de klimaatcomputer naar de installaties. Hierdoor hoeft de tuinder niet meer alle data te analyseren of de klimaatcomputer handmatig in te stellen.

De jury erkent in het rapport het belang om de hoeveelheid werk voor telers terug te dringen. Ook is het overbruggen van de kenniskloof voor nieuw personeel cruciaal. De Greenhouse Technology Awards zijn dit jaar voor het eerst georganiseerd. De awards worden uitgereikt aan hoogwaardige technologieën en innovaties in de glastuinbouw. Overige categorieën zijn productie, IPM en marketing.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer