Britse supermarktketen eist LEAF Marque-keurmerk van telers

De Britse supermarktketen Tesco heeft aangekondigd dat alle telers die producten leveren aan de supermarktgigant moeten voldoen aan de eisen van het Linking Environment And Farming (LEAF) Marque-keurmerk. Het keurmerk geldt ook voor Nederlandse telers die leveren aan Tesco.

Britse+supermarktketen+eist+LEAF+Marque%2Dkeurmerk+van+telers
© Twan Wiermans

Britse telers moeten voor het einde van 2022 LEAF-certificering hebben en vanaf 2023 begint ook het certificeringsproces voor telers in de rest van de wereld. Dit proces moet in 2025 voltooid zijn. In totaal heeft Tesco ongeveer 14.000 telers in haar toeleveringsketen die moeten voldoen aan de hogere milieustandaarden van het LEAF Marque-keurmerk.


Duurzamere landbouw en voedselketen

Het keurmerk is van de organisatie LEAF die een duurzamere landbouw en voedselketen nastreeft door het promoten van Integrated Farm Management. Het LEAF Marque-keurmerk stelt eisen aan bodem- en waterbeheer, verontreinigingsbestrijding, gewasgezondheid, dierenwelzijn, betrokkenheid van de gemeenschap, energie-efficiëntie en landschaps- en natuurconversatie.

De samenwerking tussen LEAF en Tesco helpt de supermarktketen met de ambitie om natuurherstel te bewerkstellen via voedselproductie. Samen met het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft Tesco zich verplicht gesteld aan het halveren van de milieubelasting van een gemiddeld winkelmandje.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer