Van Iperen en Corvus Drones winnen GreenTech Innovation Awards

Groeispecialist Van Iperen heeft in de categorie 'Innovatie' met de meststof GreenSwitch Original de GreenTech Innovation Award gewonnen. Corvus Drones won de onderscheiding in de categorie 'Concepten' met zijn volautomatisch vliegende drone. Dit werd dinsdag bekendgemaakt tijdens de opening van de vakbeurs GreenTech Live & Online in Amsterdam.

Van+Iperen+en+Corvus+Drones+winnen+GreenTech+Innovation+Awards
© GreenTech

De GreenSwitch Original van Van Iperen is een nitraatmeststof van biologische oorsprong. Het is een zuiver, kristalhelder en vloeibaar middel dat geschikt is voor gebruik in kassen. Ook kan de meststof worden ingezet in vollegrondsfertigatie of bladtoepassing in de fruit-, groenten- en sierteelt.

Corvus Drones in het Gelderse Ede heeft een volautomatisch vliegende drone ontwikkeld die in tuinbouwkassen kan worden gebruikt voor gewasmonitoring. Het apparaat navigeert automatisch op basis van visuele odometriesoftware. Voor dit systeem is gekozen omdat gps-signalen te zwak zijn om in een kas te gebruiken. De eerste toepassingen voor de drone zijn monitoring van zaadkieming, bruikbare planten en bladoppervlakmeting.

De winnaars, genomineerden en inzendingen voor de Innovation Awards worden tentoongesteld en zijn tijdens de beurs te bezoeken. GreenTech Live & Online duurt nog tot en met donderdag 30 september.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer