Half miljoen euro toegezegd voor eerste onlinezuivelsupermarkt

De initiatiefnemers van het concept ikwileerlijkezuivel.nl hebben via hun een crowdfundingsactie al meer dan een half miljoen euro aan toezeggingen binnen.

Half+miljoen+euro+toegezegd+voor+eerste+onlinezuivelsupermarkt
© Fotografie Twan Wiermans

Ikwileerlijkezuivel.nl wil een landelijke onlinezuivelsupermarkt bouwen op basis van een digitaal platform waar consumenten zelf hun zuivel kunnen samenstellen en thuis laten bezorgen. De zuivel wordt op maat geproduceerd in gedigitaliseerde en gestandaardiseerde regionale zuivelfabrieken.


Dat gebeurt om zo de afstand tussen consumenten en boeren te verkleinen. Op basis van standaard ingrediënten en toppings kan iedereen zijn of haar zuivelproduct via een app zelf samenstellen en vervolgens eenvoudig thuis laten bezorgen.


Veel reacties

Enkele maanden geleden zijn de initiatiefnemers, Rik Hoogenberg, René de Bruijn en Steven Koenders, gestart met het communiceren over dit initiatief. Ze zijn overdonderd door het grote aantal reacties. 'Zo'n 350 mensen, allemaal verifieerbaar, wilden voor kleine en grote bedragen aandelen kopen', zegt Hoogenberg.


Er is bewust voor gekozen om certificaten van aandelen uit te geven en niet te werken met leningen. Hoogenberg: 'We willen namelijk recht doen aan het risico dat je als investeerder loopt. Wij zijn van mening dat rente op een lening dit risico onvoldoende weerspiegelt. Via aandelen kunnen we bij succes een passender rendement bieden dat beter past bij de opstart risico's van een start-up.'


Mede-eigenaar

De actie is op 15 september gestart. Het is nu mogelijk om certificaten van aandelen van ikwileerlijkezuivel.nl te kopen. Investeerders worden daarmee mede-eigenaar van de onlinezuivelsupermarkt. Op het moment dat er 1.500.000 euro aan startkapitaal binnen is, stopt de aandelenverkoop.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer