Uitdagingen voor opvolger De Haan bij NVP

Tijdens een eerste fysieke ledenbijeenkomst sinds tijden nam Hennie de Haan afscheid als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP). Na alle perikelen rondom vogelgriep en fipronil staat ook haar opvolger Bart-Jan Oplaat voor veel uitdagingen.

Uitdagingen+voor+opvolger+De+Haan+bij+NVP
© Monique van Loon

Vanwege het mooie weer bleven woensdag 8 september veel vleeskuikenhouders thuis om zorg te dragen voor hun dieren. De opkomst op de ledenvergadering van de NVP was daardoor lager dan verwacht.

Het afscheid van Hennie de Haan was er niet minder hartverwarmend door. De bevlogen voormalig voorzitter van de NVP heeft bijgedragen aan het goed in de media neerzetten van de sector. Ze wist bijvoorbeeld tijdens de fipronilcrisis duidelijk te maken welke enorme impact dit op de betrokken pluimveehouders en sector had. En welk onrecht hen werd aangedaan.


Flink voor de kiezen

Haar opvolger Bart-Jan Oplaat kent alle facetten van de pluimveesector en de politiek. Hij krijgt flink wat voor zijn kiezen, met actuele kwesties als de mogelijk gedwongen opkoop van bedrijven. Belangrijke taak is het tegenwind bieden aan de negatieve geluiden over de sector.

Het voortouw hierin werd genomen door de enquête onder burgers die op initiatief van De Haan is opgezet en ook door de Producenten Vereniging Varkenshouderij is uitgevoerd. Hieruit blijkt duidelijk dat de bevolking veel positiever denkt over de veehouderij; meer dan 90 procent van de bevolking eet gewoon vlees.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer