Bart-Jan Oplaat beoogd voorzitter NVP

Voormalig pluimveehouder Bart-Jan Oplaat wordt door de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hij volgt bij goedkeuring vanaf 1 juli Hennie de Haan op.

Bart%2DJan+Oplaat+beoogd+voorzitter+NVP
© Fotostudiomarkelo.nl

Tijdens de digitale algemene ledenvergadering op 28 juni kunnen de NVP-leden instemmen met de voordracht van de 51-jarige Oplaat. De Haan draagt per 1 juli de voorzittershamer over. Na 6,5 jaar hard werken aan diverse dossiers, kondigde ze afgelopen december aan zich niet herkiesbaar te stellen.

Het landelijk bestuur is verheugd dat Oplaat zich kandidaat heeft gesteld en bereid is de komende jaren tijd vrij te maken voor het voorzitterschap van de NVP. Hij heeft in het Overijsselse Markelo jarenlange ervaring opgebouwd met het houden van zowel legkippen als vleeskuikens. Hij is inmiddels geen pluimveehouder meer, maar de drive om zich hard te maken voor de pluimveesector is er zeker niet minder om.

Oplaat wordt hiermee de tweede NVP-voorzitter uit zijn familie. Zijn broer Gert-Jan, de huidige voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi), ging hem voor van 2008 tot eind 2014.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer