Veehouderij komt in actie tegen antibioticamotie

De Europese koepel van landbouworganisaties Copa-Cogeca en die van dierenartsen FVE lobbyen tegen een ontwerpresolutie van Europarlementariër Martin Häusling. Wordt die aangenomen, dan heeft dat voor de veehouderij verstrekkende gevolgen.

Veehouderij+komt+in+actie+tegen+antibioticamotie
© goodfoodworld.com

De Europese Commissie heeft aanvullende wetgeving voorbereid om het antibioticagebruik in de EU verder te reguleren. Häusling gaat dat voorstel niet ver genoeg. Hij diende daarom een ontwerpresolutie in die het gebruik van voor de mens essentiële antibiotica en koppelbehandelingen niet langer mogelijk maakt. In september stemt het Europees Parlement over beide.

Copa-Cogeca en FVE staan op het standpunt dat de ontwerpresolutie van Häusling is gebaseerd op achterhaalde opvattingen over misbruik van antibiotica. 'Het markeert ook een duidelijk gebrek aan respect voor het op wetenschap gebaseerde besluitvormingsproces in de EU', schrijft FVE in een reactie.


Diergezondheid

Copa-Cogeca en FVE maken zich vooral ook zorgen over de gezondheid en het welzijn van dieren.

Wordt de ontwerpresolutie van Häusling aangenomen, dan moet de Europese Commissie terug naar de tekentafel en wordt de behandeling van zieke dieren complex.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  5° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
Meer weer