VVD wil oud-minister Remkes als nieuwe informateur

De VVD draagt oud-minister Johan Remkes voor als nieuwe informateur. Dat bevestigen ingewijden na een bericht van RTL Nieuws. Of hij daadwerkelijk wordt aangesteld om de vastgelopen kabinetsformatie vlot te trekken, is aan de Tweede Kamer. Die debatteert daar naar verwachting volgende week over.

VVD+wil+oud%2Dminister+Remkes+als+nieuwe+informateur
© Dirk Hol

Het is de huidige informateur Mariëtte Hamer niet gelukt een doorbraak te forceren. Verwacht wordt dat zij nog deze week met haar eindverslag komt en daarin moet concluderen dat als gevolg van onderlinge blokkades geen meerderheidscoalitie te vormen is met de zes partijen die de afgelopen weken nog om de tafel zaten. Behalve de VVD waren dat D66, CDA, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie.

Een minderheidskabinet lijkt de enig overgebleven oplossing, maar de partijen zijn het er evenmin over eens wie daar dan zitting in moeten nemen. Remkes zal dat moeten gaan onderzoeken, is de verwachting. Zijn voordracht kan volgens Haagse bronnen op instemming rekenen van in ieder geval D66 en het CDA, de twee andere partijen waarnaar wordt gekeken.

Remkes was in 2020 voorzitter van de Adviescommissie Stikstofproblematiek. In het eindrapport 'Niet alles kan overal' adviseerde hij het kabinet meer maatregelen te nemen om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer