Groen licht voor overname Van Dam door VanDrie

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft goedkeuring gegeven voor de overname van de Nederlandse activiteiten van Van Dam door de VanDrie Group.

Groen+licht+voor+overname+Van+Dam+door+VanDrie
© Pixabay

A.J. van Dam Beheer is onder meer actief in het handelen in en het op contract houden van kalveren. Het in 1979 gestarte familiebedrjf heeft een omzet van 120 miljoen euro en veertien medewerkers in dienst.

De activiteiten buiten Nederland worden door de familie Van Dam zelfstandig voortgezet. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het Duitse Van Dam Naturalys, dat voergeldcontracten afsluit met kalverhouders, en DamPol in Polen, dat handelt in kalveren, runderen, schapen en varkens.


De VanDrie Group is ook een Nederlands familiebedrijf en maakt producten op het gebied van kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Met een omzet van 2,4 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen.


Positie borgen

Beide partijen zagen goede grond voor strategische samenwerking om voor de lange termijn de positie in de kalversector te borgen en werkgelegenheid te garanderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer