Pluimveehouders kunnen subsidie krijgen voor salmonellavaccinatie kippen

Pluimveehouders die kippen tijdens de opfokfase vaccineren tegen salmonella enteritidis of typhimurium kunnen subsidie krijgen voor de kosten van de vaccindoses.

Pluimveehouders+kunnen+subsidie+krijgen+voor+salmonellavaccinatie+kippen
© Twan Wiermans

Landen van de Europese Unie (EU) bestrijden samen besmettelijke dierziekten en zoönosen, zoals salmonella. Nederland heeft hiervoor jaarlijks een programma met maatregelen. Het aanvragen van deze subsidie kan vanaf 1 juli 2021 tot 31 januari 2022 via rvo.nl.

Voorwaarde is wel dat de dieren in het Koppel Informatiesysteem Pluimvee (KIP) staan en dat de vaccinatie plaatsvindt tussen 1 januari tot en met 31 december 2021. Verder dient de vaccinatie één tot maximaal drie keer per jaar plaats te vinden.

De gebruikte vaccins moeten in Nederland zijn geregistreerd. eHerkennig is nodig voor het aanvragen van de subsidie. Daarnaast kan de pluimveehouder een opfokorganisatie of andere vertegenwoordiger machtigen om de subsidieaanvraag in te dienen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer