LTO: kijk naar draagvlak voor stikstofbeleid

LTO Nederland roept het kabinet op om in het stikstofbeleid goed naar draagvlak te kijken. Volgens bestuurder Trienke Elshof leiden nieuwe rapporten en adviezen tot grote onrust in regio's en de sector.

LTO%3A+kijk+naar+draagvlak+voor+stikstofbeleid
© Dirk Hol

Elshof doelt onder meer op het advies 'Naar een ontspannen Nederland' dat hoogleraar Jan Willem Erisman en landschapsarchitect Berno Strootman deze week presenteerden. Zij adviseren de overheid om vooral in de Gelderse Vallei en het Groene Hart flinke maatregelen te nemen. Het voorstel beoogt een stikstofreductie van 66 procent voor deze regio's. De rest van Nederland moet dan door managementmaatregelen 10 procent reduceren.


Agractie heeft voor woensdag een protestdag aangekondigd in Den Haag. De plannen van Erisman en Strootman en eerder 'de groep Veerman' zijn daar onder meer de aanleiding voor. 'Stap voor stap wordt het boeren onmogelijk gemaakt om te boeren', staat in de oproep om naar Den Haag te komen.


Volgens Elshof heeft de onrust met de vele plannen te maken. 'Die zorgen voor onnodige angst. Wij roepen de overheid op om goed naar draagvlak te kijken. Dat is er wel voor het plan 'Een duurzaam evenwicht' van onder meer LTO Nederland en Bouwend Nederland. Om het stikstofbeleid tot een succes te maken, heb je als overheid die steun nodig.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer