Plantaardige handel- en technologiesector richt belangenclub PlantNet op

Handelaren in plantaardige producten gaan samenwerken onder de naam PlantNet International om de internationale marktpositie van Nederland te versterken. Ook kastechnologiebedrijven en veredelaars scharen zich achter het initiatief.

Plantaardige+handel%2D+en+technologiesector+richt+belangenclub+PlantNet+op
© Dirk Hol

Met PlantNet willen de deelnemers met gericht beleid en onder goede voorwaarden de toonaangevende rol van Nederland in de plantaardige wereld verder uitbouwen. Dit moet een stimulans zijn voor de Nederlandse economie, stelt de nieuwe organisatie.


30 miljard euro omzet

Tot de organisatie zijn GroentenFruit Huis (groente en fruit), Plantum (veredeling en uitgangsmateriaal), Royal Anthos (bloembollen en boomkwekerijproducten), Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (bloemisterij), NAO (aardappelen) en AVAG (kassentechnologie) toegetreden. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij een omzet van ongeveer 30 miljard euro per jaar waarvan het merendeel op exportmarkten wordt verwezenlijkt.
.
PlantNet International is volgens de deelnemers de rechtsopvolger van Greenport Holland en richt zich op sectoroverschrijdende vraagstukken. Het gaat dan om handelsbevordering, wegnemen van handelsbelemmeringen onder andere op fytosanitair gebied, keuringen en het toezicht op keuringen. Ook andere onderwerpen, zoals de internationale opdracht van de topsectoren, duurzaamheid in afzetvraagstukken, internationaal betalingsverkeer en arbeidsmarkt, hebben de aandacht.


Collectief aanspreekpunt

Als vertegenwoordiger van het internationaal opererende plantaardige bedrijfsleven, ziet PlantNet International zich als collectief aanspreekpunt voor zaken die de gehele plantaardige handelssector aangaan. Henk Westerhof van Royal Anthos is tot voorzitter benoemd. Gert Mulder, voorheen werkzaam bij GroentenFruit Huis, is aangetrokken als
secretaris.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer