Agrifirm+en+Wageningen+Livestock+Research+werken+nauwer+samen
Nieuws
© Koos Groenewold

Agrifirm en Wageningen Livestock Research werken nauwer samen

Onderzoeksfaciliteit Laverdonk van Agrifirm in het Brabantse Heeswijk-Dinther wordt voortaan ook gebruikt door Wageningen Livestock Research. Het partnerschap richt zich in eerste instantie op onderzoeken in de varkenshouderij, maar wordt later uitgebreid naar pluimvee.

'Dit nieuwe samenwerkingsverband biedt goede mogelijkheden om de recente sluiting van ons Varkens Innovatie Centrum in Sterksel op te vangen. Bovendien is het zoeken van samenwerkingen voor onderzoeken steeds meer het uitgangspunt', geeft manager Gert van Duinkerken van Wageningen Livestock Research aan.


Directeur Innovatie Roland Brugger van Agrifirm is eveneens blij met de afspraken. 'Deze ontwikkeling is gunstig voor Laverdonk. Op deze manier kunnen we ons diervriendelijke onderzoeksbedrijf ook in de toekomst optimaal blijven benutten. Voor onze eigen R&D-activiteiten, voor onderzoek van Wageningen Livestock Research en voor gezamenlijke projecten. Bovendien is het een mooie uitbreiding van onze samenwerking die al jarenlang bestaat.'

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer