Agrifirm+scoort+bovengemiddeld+met+af%2Dlandpool+uien
Nieuws
© Haijo Dodde

Agrifirm scoort bovengemiddeld met af-landpool uien

De prijs van de uien af-landpool van Agrifirm is bekend. De gele uien hebben in deze pool 10,70 euro per 100 kilo opgebracht. Dat is boven de gemiddelde af-landnotering van beurs Emmeloord.

De prijzen van de uien zijn dit af-landseizoen begonnen op circa 13 cent per kilo in week 34. Op dat moment waren er nog nauwelijks zaaiuien geoogst en verwerkt. Begin september (week 36) is de oogst goed op gang gekomen. Richting de piek van de oogst daalden de prijzen richting de 9 cent, om vervolgens weer langzaam op te klimmen richting de 11 cent.

'Door de goede vraag naar Nederlandse uien zijn de prijzen daarna verder gestegen, maar alle af-landuien waren toen al geoogst en vermarkt. De af-landnotering van de beurs is daarom ook gestopt in week 42. De stijging was een goed startpunt voor de uienpool met korte opslag, die we begin 2021 zullen afronden', meldt Agrifirm.


Deelname beperkt

Agrifirm biedt, naast de commissionairsrol, al vele jaren uienpools aan. De af-landpool van Agrifirm is een echte af-landpool, zonder (tijdelijke) opslag. Deelname aan deze pool is beperkt mogelijk, omdat Agrifirm dan een goede logistieke afvoer kan garanderen.

Leden van Agrifirm ontvangen bovenop de poolprijs medio 2021 het ledenvoordeel ter hoogte van 1,25 euro per ton. Hiermee komt de poolprijs op 10,825 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer