Lodders volgt Bleker op als voorzitter Vee&Logistiek Nederland

Helma Lodders is met ingang van zaterdag 8 mei benoemd tot voorzitter van Vee&Logistiek Nederland. Ze volgt daarmee Henk Bleker op, die vorig jaar te kennen had gegeven in de loop van 2021 om persoonlijke redenen terug te willen treden als voorzitter van de organisatie.

Lodders+volgt+Bleker+op+als+voorzitter+Vee%26amp%3BLogistiek+Nederland
© Dirk Hol

Lodders was tot voor kort landbouwwoordvoerder voor de VVD in de Tweede Kamer. Voor die tijd was zij onder andere wethouder in Zeewolde. Haar man runt een melkveebedrijf en haar beide opa's waren veehandelaar.

Het bestuur, dat Lodders zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering als voorzitter koos, denkt met haar een goede kandidaat voor het voorzitterschap te hebben gevonden. Ze brengt volgens de organisatie de juiste capaciteiten met zich mee, heeft een passend netwerk en is verbonden met de sector.


Uitdagingen

In haar toespraak tijdens de algemene ledenvergadering gaf Lodders aan: 'Ik kijk uit naar de kennismaking met de sector en hoop dat we snel samen aan de slag kunnen met de uitdagingen waar de sector voor staat. In de Tweede Kamer heb ik me als landbouwwoordvoerder jaren sterk gemaakt voor de voor Nederland zo belangrijke agrarische sector. Nu kijk ik ernaar uit om de komende tijd de veelogistieke sector vanuit de praktijk te mogen vertegenwoordigen.'

Een sector met een jaaromzet van zo'n 5 miljard euro is volgens Lodders een bedrijfstak die moet worden gekoesterd. 'Zij levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie, de werkgelegenheid en nog belangrijker: de wereldwijde voedselvoorziening. Dat mag gezien en gehoord worden', aldus de kersverse voorzitter van Vee&Logistiek Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer