Fendt+schort+productie+op+door+problemen+bij+leveranciers
Nieuws
© Fendt

Fendt schort productie op door problemen bij leveranciers

Landbouwmachinefabrikant Agco/Fendt stopt tijdelijk de productie in de fabrieken in Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim. Dit heeft te maken met een tekort aan onderdelen van leveranciers.

Vanwege de aanhoudende coronapandemie blijven de toeleveringsketens wereldwijd onder druk staan. De derde golf treft de industrie in heel Europa. De instroom van onderdelen beperkt de productiecapaciteiten van veel fabrikanten. Fendt heeft de productie in de fabrieken op 22 april zeven dagen stilgelegd, dus tot en met 30 april.

'De industrie verkeert al een jaar in een noodtoestand op het gebied van productie, onder meer door volledige productiestilstand bij leveranciers of vertragingen in het transport. Dat raakt natuurlijk ook ons als fabrikant', zegt Christoph Gröblinghoff, voorzitter van de raad van bestuur van Agco/Fendt.

Tegelijkertijd ervaart de landbouwmachine-industrie wereldwijd een wind in de rug die sinds 2011 niet meer is gezien. 'We hebben een volle orderportefeuille voor Fendt-trekkers en zullen de komende maanden verschillende maatregelen nemen om de achterstand in de productie in te halen om onze klanten te kunnen bevoorraden', stelt Gröblinghoff.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer