Veel oranje voor in de vaas tijdens Koningsdag

Jaco de Mooij houdt van Koningsdag. En dan vooral van de grote hoeveelheid oranje bloemen die via zijn groothandel in het Gelderse Ede hun weg weten te vinden naar de consument.

Koningsdag 2021 gaat, net als de vorig editie, volgens De Mooij de boeken in als een bijzondere dag. 'Ik denk wel dat het land qua bloemen flink oranje gekleurd zal zijn. Je ziet toch dat mensen de sfeer van die feestdag in huis willen halen.En dat doe je met een bijvoorbeeld een oranje tompoes of fraaie oranje bloemen.'

Over het afgelopen jaar kan de bloemengroothandelaar van Goedegebuure & de Mooij alleen maar positief zijn. 'Wij hebben de eerste twee weken qua handel echt last gehad van de coronacrisis. Daarna zijn er gigantisch veel bloemen verkocht in eigen land. Mensen zagen elkaar minder en gingen daardoor bijvoorbeeld boeketten versturen. Dus mij hoor je niet klagen.'


Hollandse ranonkel

Het assortiment oranje bloemen bij de groothandel is enorm breed en de keuze voor de klanten groot. Bloemenman De Mooij heeft zo zijn eigen oranje favoriet. 'Ranonkels, Hollandse ranonkels. Die vind ik schitterend.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer