Eerste mais gezaaid

Loonbedrijf Gerritsen uit Heelsum is begonnen met het zaaien van mais. Op dit hoge zandperceel in Wolfheze zijn de omstandigheden volgens Jan Gerritsen prima. 'Ja, het is tijd. We zijn zelfs een paar dagen later dan vorig jaar', vertelt de Gelderse loonwerker die erom bekend staat altijd vroeg te zaaien.

'De omstandigheden zijn prima. De grond mocht iets warmer zijn, maar de mais gaat er onder goede omstandigheden in. Waar moet je dan nog op wachten?', vraagt Gerrtisen. Hij had liever nog een paar dagen eerder gezaaid. 'Het was toen nog net iets te koud, vandaar dat we even hebben gewacht. Je wil nu toch ook de klapper maken, voordat de droogte in de zomer begint.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  55 %
Meer weer