Praktijknetwerk akkerbouw zoekt inbreng van telers

BO Akkerbouw en Stichting Stimuland willen van telers weten wat zij verlangen van het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw. De partijen nodigen alle akkerbouwers uit om deel te nemen aan een online-enquête.

Praktijknetwerk+akkerbouw+zoekt+inbreng+van+telers
© Han Reindsen

Het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw is van en voor akkerbouwers en richt zich op het stimuleren van kennisontwikkeling en -verspreiding. Daarom willen BO Akkerbouw en Stichting Stimuland de wensen en behoeftes van de akkerbouwers in beeld brengen. De ondernemers kunnen de enquête tot en met 30 april invullen.

Directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw: 'Hoe het netwerk er praktisch uit moet zien, bepalen de akkerbouwers. Daarom willen BO Akkerbouw en Stichting Stimuland graag hun wensen horen. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen en dat lukt alleen als voldoende ondernemers de enquête invullen.'

Aan de hand van de uitkomsten van de enquête worden ook interviews gehouden met verschillende akkerbouwers. Deelnemers die hiervoor openstaan, kunnen dat ook aangeven. Alle opgehaalde informatie wordt benut om de werkwijze van het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw verder in te vullen.


Ondersteunende rol

'De kern van de nieuwe opzet is dat het bottom-up is. Het draait in het praktijknetwerk om de telers', zegt directeur Ingrid Jansen van Stichting Stimuland. 'BO Akkerbouw en Stichting Stimuland hebben een ondersteunende rol. Daarom is het zo belangrijk dat akkerbouwers hun stem laten horen.'

Binnen het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw kunnen akkerbouwers met elkaar van gedachten wisselen en elkaar inspireren over zaken als duurzaam bodembeheer, precisielandbouw, weerbare teeltsystemen en biodiversiteit. Het netwerk richt zich op het stimuleren van kennisontwikkeling en kennisverspreiding tussen akkerbouwers, maar ook met betrokken partijen in de sector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer