Nieuwe+vari%C3%ABteit+tuinhortensia+wint+houdbaarheidstest
Nieuws
© Magical Hydrangea

Nieuwe variëteit tuinhortensia wint houdbaarheidstest

Magical Jewel valt als nieuwe variëteit tuinhortensia in het introductiejaar direct in de prijzen als langst bloeiende tuinplant.

De plant kreeg de hoogste score bij de benchmark voor houdbaarheid van tuinhortensia's, uitgevoerd door het Kenniscentrum van FloraHolland. Een vakjury beoordeelde afgelopen zomer de Magical Jewel en acht andere nieuwe tuinhortensia's. Daarbij behaalde de Magical-hortensia een score van 28,3 op een schaal van 30.

Met het winnen van de test bewijst het hortensiamerk zijn kracht, meldt Magical Hydrangea. Dit platform voor Magical-kwekers wijst erop dat de variëteiten van de eigen tuinhortensia's oersterk zijn, goed bestand tegen fel licht en mooi blijven tot in het najaar.


Drie keer van kleur veranderen

Magical-hortensia's hebben een bloeiperiode van zes maanden, waarin ze drie keer van kleur veranderen. De kwekers omschrijven dit als een unieke eigenschap. Wat begint als een roze of blauwe Magical Jewel eindigt in het najaar in tinten donkerrood of vergrijsd groen. De mate van verkleuring is afhankelijk van de hoeveelheid licht op de standplaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer