CNH+Industrial+gaat+meer+3D%2Dprinten
Nieuws
© CHN

CNH Industrial gaat meer 3D-printen

CNH Industrial, fabrikant van trekkers en landbouwwerktuigen, gaat het 3D-printen van onderdelen de komende jaren verder uitbreiden. Dat meldt Thibaud Feneuil van CNH Industrial op de website van het project Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL).

CNH Industrial, bekend van onder andere het merk New Holland, ziet veel potentie in de relatief nieuwe productietechniek. Daarom breidt het bedrijf de interne capaciteit van 3D-printen de komende jaren uit, zo geeft Feneuil aan. Op dit moment zet CNH de 3D-printer in ter ondersteuning van reserveonderdelen.

'Omdat de technologie blijft verbeteren, gaat de kwaliteit van onze producten omhoog. De 3D-printers bij CNH worden onder meer ingezet bij ontwikkeling van mallen en bij de productie van elektrische componenten', legt Feneuil uit.

De inzet van 3D-printen heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat de doorlooptijd van het productieproces korter is en de beschikbaarheid van producten toeneemt. Dit voorkomt veel bevoorrading. Een belangrijk nadeel: de kosten per onderdeel zijn in vergelijking met die van de standaardproductie nog altijd hoger.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer