CNH Industrial gaat meer 3D-printen

CNH Industrial, fabrikant van trekkers en landbouwwerktuigen, gaat het 3D-printen van onderdelen de komende jaren verder uitbreiden. Dat meldt Thibaud Feneuil van CNH Industrial op de website van het project Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL).

CNH+Industrial+gaat+meer+3D%2Dprinten
© CHN

CNH Industrial, bekend van onder andere het merk New Holland, ziet veel potentie in de relatief nieuwe productietechniek. Daarom breidt het bedrijf de interne capaciteit van 3D-printen de komende jaren uit, zo geeft Feneuil aan. Op dit moment zet CNH de 3D-printer in ter ondersteuning van reserveonderdelen.

'Omdat de technologie blijft verbeteren, gaat de kwaliteit van onze producten omhoog. De 3D-printers bij CNH worden onder meer ingezet bij ontwikkeling van mallen en bij de productie van elektrische componenten', legt Feneuil uit.

De inzet van 3D-printen heeft voor- en nadelen. Een voordeel is dat de doorlooptijd van het productieproces korter is en de beschikbaarheid van producten toeneemt. Dit voorkomt veel bevoorrading. Een belangrijk nadeel: de kosten per onderdeel zijn in vergelijking met die van de standaardproductie nog altijd hoger.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer