Agrico presenteert pakket duurzame aardappelrassen

Pootgoedbedrijf Agrico heeft in het rassenpakket nu negen rassen beschikbaar die bijdragen aan een duurzame aardappelteelt.

Agrico+presenteert+pakket+duurzame+aardappelrassen
© Han Reindsen

In 2016 bracht Agrico zijn eerste Next Generation-ras, Carolus, op de markt. Vijf jaar later is het Next Generation-pakket uitgegroeid tot een complete serie van negen rassen. Naast Carolus zijn dit Alouette, Levante, Twinner, Twister, Nofy, Ardeche en de laatste aanwinsten Beyonce en Jacky.

Deze rassen dragen bij aan een duurzame aardappelteelt vanwege hun hoge mate van resistentie tegen Phytophthora infestans. Volgens Agrico is er steeds meer belangstelling voor de duurzame rassen in verschillende segmenten en ook vanuit het buitenland neemt de vraag snel toe. In 2018 werd voor 1.000 ton pootgoed geproduceerd voor de teelt van de Next Generation-rassen. Voor dit jaar is een Nederlandse productie gepland van 15.000 ton pootgoed.


Risico beperken

Agrico meldt dat door de breedte van het duurzame rassenpakket telers kiezen om meerdere rassen met verschillende resistentiegenen in combinatie te telen om zo het risico op oogstderving door phytophthora te beperken. Met het jongste ras Beyonce heeft het pootgoedbedrijf nu zelfs een ras met meerdere afweermechanismen tegen de schimmelziekte.


De informatie over de Next Generation-rassen deelt Agrico op zijn onlineplatform Agrico Potatoes. Het betreft de laatste inzichten en ervaringen met deze rassen. Geïnteresseerde afnemers en telers van over de hele wereld kunnen deze informatie tot zich nemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer