Oogst groene paprika's voor Engeland van start bij Valstar

Verscholen tussen de paprikaplanten oogst een medewerker de eerste groene paprika's op de kwekerij van Ewout Valstar in het Zuid-Hollandse De Lier. Het oogstseizoen is hier een week geleden begonnen. Valstar teelt twee variëteiten groene paprika's op ruim 5 hectare, verdeeld over twee locaties.

De geoogste groene paprika heeft de Engelse markt als bestemming. Deze variëteit is fijner dan de grove paprikasoort die in de andere kas groeit. De paprika's van Valstar worden verhandeld via telersvereniging Oxin Growers. Dankzij deze vereniging heeft de teler vaste samenwerkingen met drie afnemers.

Elke week doen de medewerkers hetzelfde rondje over de kwekerij. Valstar snijdt de paprika's niet op prijs. Alleen als de paprika's klaar zijn voor de oogst, worden ze gesneden. Hierdoor blijven de gewassen in betere staat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer