7 miljoen euro voor bodemkwaliteit Zuid-Hollandse gebieden

Er komt 7 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de bodemkwaliteit in de Zuidwestelijke Delta en voor duurzaam gebruik van de slappe bodem in de Hollands-Utrechtse veenweiden.

7+miljoen+euro+voor+bodemkwaliteit+Zuid%2DHollandse+gebieden
© Dirk Hol

Provincie Zuid-Holland heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Rijk, gemeenten en waterschappen. De afspraken zijn onderdeel van het Interbestuurlijke Programma Vitaal Platteland (IBP). Binnen dit programma zijn landelijk vijftien gebieden geselecteerd, waarvan de twee genoemde in Zuid-Holland. De provincie neemt het voortouw in de uitvoering van de plannen.

Landbouwgedeputeerde Adri Bom-Lemstra: 'Ontzettend mooi dat we nu stappen kunnen zetten in deze gebieden. Het gaat hier om vraagstukken die je alleen samen kunt aanpakken. Dat gaan we dus ook doen, met de agrarische sector, overheden en middenveldpartijen. Daarvoor zullen we broedplaatsen en pilots inrichten. Zo maken we werk van een vitale landbouwsector, betere bodemkwaliteit en duurzaamheid.'

IBP hanteert een programmatische aanpak en is zodoende verbonden met andere trajecten en programma's, zoals de Regiodeal Bodemdaling Groene Hart, de Veenweidestrategie in het kader van het Klimaatakkoord, Groen Cirkel Kaas en Bodemdaling. Maar ook de regiodeal Zuid-Hollandse Delta, de Gebiedsagenda Zuidwestelijke Delta 2050, Groene Cirkels in de delta, Nationaal Park NLDelta en andere trajecten in het Zuidwestelijke Deltagebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer