Ruissen%3A+%27Hoogste+tijd+voor+een+Agro+Deal%27
Nieuws
© Europees Parlement

Ruissen: 'Hoogste tijd voor een Agro Deal'

In plaats van een Green Deal is het tijd voor een Agro Deal. Dat stelde Bert-Jan Ruissen (SGP) donderdag in het Europees Parlement in een debat over de toekomst van het platteland.

'We spreken vaak over de Green Deal van EU-commissaris Frans Timmermans, maar het wordt de hoogste tijd voor een Agro deal. Bij veel boeren staat het water immers aan de lippen. Opvolgers haken af omdat ze geen perspectief meer zien in het agrarische bedrijf', zei Ruissen. 'Een Europa dat zijn bevolking niet zelf meer kan voeden is een risico. De consument, het milieu en dierenwelzijn zijn dan slechter af.'

De SGP pleit daarom een Europese langetermijnvisie voor de landbouw. Dit plan moet de boeren een gezondere toekomst bieden door vijf punten: een eerlijke prijs; versterking van de concurrentiekracht; vermindering van de regeldruk; voldoende ruimte voor de boer; ruim baan voor innovatie. Ruissen: 'Als we zo’n Agro Deal kunnen sluiten, dan weet ik zeker dat ons platteland in heel Europa een mooie toekomst tegemoet gaat.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer