23 Overijsselse aanmeldingen voor opkoopregeling

23 Overijsselse veehouders hebben zich gemeld voor deelname aan de eerste tranche van de LNV-regeling provinciale aankoop veehouderijbedrijven.

23+Overijsselse+aanmeldingen+voor+opkoopregeling
© Johan Wissink

Deze regeling voert provincie Overijssel uit op verzoek van het ministerie van LNV. Op dit moment worden alle aanmeldingen gecontroleerd. Van de correcte aanmeldingen wordt een ranglijst gemaakt om te bepalen aan welke veehouderijbedrijven een aanbod tot aankoop kan worden gedaan.

In totaal is er voor deze eerste tranche in Overijssel ongeveer 7,5 miljoen euro beschikbaar. Dit bedrag zal niet voldoende zijn om aan alle bedrijven een aanbod te doen, passend binnen de randvoorwaarden die landbouwminister Carola Schouten heeft meegegeven. Gedeputeerde ten Bolscher: 'Overijssel hoopt dat het Rijk snel de tweede tranche openstelt en extra middelen beschikbaar stelt, zodat we alle veehouderijbedrijven die mee willen doen ook daadwerkelijk een aanbod tot aankoop kunnen doen.'


Individueel bericht

Van 19 januari tot en met 28 februari 2021 konden geïnteresseerde veehouderijbedrijven in Overijssel zich aanmelden via de website van de provincie. Uiterlijk eind april krijgen alle aangemelde bedrijven individueel bericht over hun plek op de ranglijst en wat dit betekent voor het vervolg.

Op basis daarvan gaat de provincie met de geselecteerde aanmelders in gesprek. Deelname is en blijft geheel vrijwillig. Veehouderijbedrijven die wel voldoen aan de eisen, maar nu niet geselecteerd worden op basis van de ranglijst, kunnen zich later dit jaar eventueel aanmelden voor een mogelijke volgende tranche.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer