New Holland blikt ambitieus vooruit

Op de deze week gehouden digitale persconferentie blijkt dat New Holland volop inzet op zijn ambities. Na enkele jaren van experimenteren zette het merk in 2019 met de Methane Power-trekker een verdere stap richting verduurzaming. Hiermee kunnen gebruikers uit een eigen biogasinstallatie gewonnen gas tanken.

New+Holland+blikt+ambitieus+vooruit
© New Holland

De Methane Power-trekker, gebaseerd op een T6, zal eind dit jaar aan het New Holland-programma worden toegevoegd en voor de markt beschikbaar komen.


Tekst gaat verder onder video.

Als aanvulling hierop toonde New Holland deze week een nieuwe methaantrekker die is gebaseerd op de TK-rupstrekker. In samenwerking met de Italiaanse wijnproducent Fontanafredda wordt dit op biomethaan rijdende prototype momenteel getest op de wijngaard om CO2-neutrale wijn te produceren.

In samenwerking met de Italiaanse werktuigenfabrikant Nobili is een concept ontwikkeld voor de elektrische aandrijving van werktuigen voor wijn- en boomgaarden. Het combineert een New Holland-T4.110V met de aftakasaangedreven e-source-generator. Daarmee worden een e-Sprayer-veldspuit en e-Mulcher-versnipperaar aangedreven.


Aanvalsplan maaidorsers

Een van de andere ambities is om Europees marktleider te worden op het gebied van maaidorsers. Hiervoor werpt New Holland met het 'Combine Attack Plan' nieuwe maaidorsers in de strijd, de CR Revelation en de CH7.70 Crossover. Laatstgenoemde is een machine met een conventioneel dorssysteem, in combinatie met een dubbele rotor.


New Holland wil graag marktleider worden met zijn combines en heeft daarvoor zelfs een ‘Combine Attack Plan’.
New Holland wil graag marktleider worden met zijn combines en heeft daarvoor zelfs een ‘Combine Attack Plan’. © New Holland

Bij de standaardtrekkers werd eind vorig jaar de T6-serie uitgebreid met de 135 pk T6.160, als een tweede compacte zescilinder in Dynamic Command-uitvoering. Deze is uitgerust met dezelfde dubbele koppeling die we al kennen van deze serie.

Op weg naar het verdere full-linerschap werd drie jaar geleden al Kongskilde overgenomen en kwamen de grondbewerkingsmachines in het programma. Nu is New Holland een samenwerkingsverband aangegaan met het Italiaanse Maschio Gaspardo. Uit deze samenwerking zullen in de loop van dit jaar de eerste machines op de markt komen, zoals de compacte en snelle SDM- en SDH-schijvencultivatoren, de SUM- en SUH-woelers en een gedragen schoffelmachine.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer