2 miljoen euro voor vitale landbouw Zuid-Holland

Voor een vitale landbouw en een betere verbinding tussen stad en platteland in Zuid-Holland wordt 2 miljoen euro uitgetrokken. Dat meldt provincie Zuid-Holland.

2+miljoen+euro+voor+vitale+landbouw+Zuid%2DHolland
© DIRK HOL

Het geld komt beschikbaar via Leader, een onderdeel van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Leader is bedoeld voor initiatieven van de bevolking die passen bij de Lokale Ontwikkelingsstrategieën van de twee Leader-gebieden van Zuid-Holland: Holland Rijnland en Polders met Waarden (Alblasserwaard, Gouwe-Wiericke en Krimpenerwaard).

Het grootste deel van het subsidiebedrag komt uit Europa. De provincie Zuid-Holland draagt bijna 500.000 euro bij.


Nieuwe verdienmodellen

Met de subsidie kunnenn inwoners aan de slag met bijvoorbeeld nieuwe verdienmodellen, stelt land- en tuinbouwgedeputeerde Adri Bom-Lemstra (CDA). 'Het platteland hoort bij Zuid-Holland. Om dat te behouden en de landbouw een vitale toekomst te geven, moeten sommige dingen anders. Ik vind het mooi dat we op deze manier een flinke investering kunnen doen in de ontwikkeling van het platteland.'

Kaasboerderij De Vosseburch in Langeraar zette met de subsidie van Leader een voorlichtingsprogramma op over gezond eten en leven en verduurzaming. Voor kinderen, maar ook voor collega-boeren.


'Leader maakt het voor ons mogelijk om de verbouwing van de kaasmakerij te combineren met het realiseren van een ontvangstruimte. En om deze optimaal in te richten voor het ontvangen van schoolklassen uit de dorpen en steden in de omgeving', geeft Eva Rademaker van Kaasboerderij De Vosseburch aan.

'Met de subsidie kunnen we onder andere de kinderen een educatieprogramma aanbieden, zodat ze leren waar hun eten vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd en wat de boer daar allemaal voor moet doen', besluit Rademaker.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
 • Zondag
  33° / 18°
  0 %
Meer weer