Nieuwe Oogst TV Verkiezingen: Frank Futselaar (SP)

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Er doen 37 partijen mee. In de aanloop naar de verkiezingen laat Nieuwe Oogst zoveel mogelijk (aspirant-)Kamerleden aan het woord over de land- en tuinbouw. Dit doen we aan de hand van drie stellingen. Vandaag in deze reeks Frank Futselaar (41).

Futselaar staat met plek negentien op een nagenoeg onverkiesbare plek op de lijst van de Socialistische Partij (SP), maar is desalniettemin in deze campagne de landbouwwoordvoerder van zijn partij. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 stond hij op plek elf.

Naast landbouw heeft hij ook onderwijs in zijn portefeuille. Futselaar is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij beleidsmedewerker van de socialistische fractie in het Europees Parlement, Statenlid in Overijssel en gemeenteraadslid in zijn woonplaats Zwolle. De SP steunde in december 2020 de omstreden stikstofwet, waardoor minister Schouten een meerderheid wist te krijgen in de Tweede Kamer. Futselaar is geboren in Groningen.


LTO en Nieuwe Oogst organiseren plattelandsdebat

LTO Nederland en Nieuwe Oogst houden donderdag 11 maart een debat over de uitdagingen en kansen waar het platteland voor staat. Centraal staat de rol van boeren en tuinders als dragers van het landelijk gebied en verdienvermogen. Het verkiezingsdebat is die avond vanaf 20 uur online te volgen via een Nieuwe Oogst-livestream. Deelnemers aan het debat zijn Cees de Jong (CDA), Jan Klink (VVD), Tjeerd de Groot (D66), Roelof Bisschop (SGP), Hermen Vreugdenhil (CU), Caroline van der Plas (BBB), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Laura Bromet (GL). Volg ook het andere nieuws rond de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer