Yanmar verbetert autonome trekkerserie in Japan

De Japanse trekkerfabrikant Yanmar heeft de upgrades van zijn autonome trekkerserie aangekondigd, die volledig of gedeeltelijk autonoom kunnen werken. De nieuwe versies zijn vanaf 1 april in Japan te koop.

Yanmar+verbetert+autonome+trekkerserie+in+Japan
© Yanmar

De afgelopen jaren is de grootschalige landbouw in Japan toegenomen als gevolg van de consolidatie van kleinere landbouwbedrijven in grotere ondernemingen. Tegelijkertijd heeft een afnemende en vergrijzende landbouwbevolking geleid tot personeelstekorten in de Japanse landbouw.

De markt voor autonome landbouwmachines neemt toe om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Yanmars verbeterde autonome trekkers (robotrekkers) zullen gebruikmaken van een multifrequentieantenne voor een stabiele verbinding en een hogere positionering in nauwkeurigheid. Dit zorgt voor efficiëntere en veiliger autonome trekkers.


Snellere positionering

Door signalen op drie verschillende frequenties van de GNSS-satelliet te ontvangen, kan de multifrequentieantenne veilig rijden garanderen, zelfs als het signaal wordt onderbroken op een van de frequenties. Bovendien wordt de positioneringstijd met 75 procent verkort, waardoor het werk kort na aankomst op het veld kan beginnen.

Voorheen was het mogelijk om een nauwkeurigheid van 3 centimeter te bereiken door zowel het signaal van de GNSS-satelliet als een correctie van een Yanmar-basisstation te ontvangen. Met het nieuwe systeem is het niet langer nodig om een basisstation te installeren en kan het systeem overal worden gebruikt waar een mobiel signaal beschikbaar is.


Precisiewerk mogelijk

Verhoogde positioneringsstabiliteit maakt nieuwe soorten werk mogelijk. Doordat de positionering van de trekker zeer robuust is, is het mogelijk om precisiewerk uit te voeren bij lage snelheden vanaf 0,5 kilometer per uur. Voorheen ontoegankelijke taken zoals gecombineerde grondbewerking en aanaarden kan de robottrekker nu uitvoeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer