Vervaet+komt+met+vierwielige+bemester
Nieuws
© Vervaet

Vervaet komt met vierwielige bemester

Vervaet voegt een vierwielige bemester aan het assortiment toe. De fabrikant bouwde tot nu toe alleen drie- en vijfwielige zelfrijders.

De Vervaet Quad 550 heeft een tankinhoud van 21 kuub en een Volvo-motor van 550 pk. De machine weegt leeg met Kotte Garant-tankopbouw 20 ton en kan met zijn motorvermogen en 8 ton hefkracht vlot een schijveneg van 8 meter breed door de grond trekken. De maximale snelheid is 40 kilometer per uur en de binnenste draaicirkel is 8,3 meter.

Bijzonder is dat zowel de radiator als de zuigarm voorop zitten voor een goede koeling en tegelijkertijd goed zicht op het werk. Daarbij is ook rekening gehouden met de taps toelopende tank. Daardoor kan de chauffeur de uiteinden van de bemester nog zien vanuit de cabine.


Rijpadenteelt

Vervaet kiest ervoor om een vierwieler aan het gamma toe te voegen, om in de rijpadenteelt te kunnen werken. Met drie- en vijfwielers gaat dat niet. De rijpadenteelt is vooral in Duitsland populair.

Daarnaast wil het bedrijf in het Zeelandse Biervliet in dit segment ook fullliner zijn door alle modellen te kunnen aanbieden. Kenmerkend voor Vervaet is de hydromechanische aandrijving, in plaats van een powershiftbak of continu variabele transmissie (cvt). Volgens Vervaet is dit net zo efficiënt en goedkoper in onderhoud.

Mogelijk komen er later nog versies met een andere toepassing, zoals een strooier of een bietenoverlaadbak. Ook een zeswieler is niet uitgesloten als de markt erom vraagt. Een goede trekhaak voor een aanhanger is al te krijgen. De Quad 550 is vanaf volgend jaar te koop en gaat dan net als de vijfwieler tussen de 475.000 en 500.000 euro kosten.


© Vervaet

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer