Ovitex+beschikbaar+op+verzoek+van+NFO
Nieuws
© Peter Urbanus

Ovitex beschikbaar op verzoek van NFO

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft ervoor gezorgd dat fruittelers het komende teeltseizoen insecten op een geïntegreerde wijze kunnen bestrijden.

Landbouwminister Carola Schouten heeft op 31 december 2020 de door de NFO aangevraagde vrijstellingen van Ovitex goedgekeurd. Ovitex is de basis voor een geïntegreerde plaagbestrijding. De NFO vindt het noodzakelijk dat er een effectief middelenpakket beschikbaar is voor een geïntegreerde plaagbestrijding. Dit is een topprioriteit van de NFO.

Ovitex, op basis van paraffineolie, is toegestaan in de teelt van peer, appel en de onbedekte teelt van bessen. De vrijstelling begint op 15 januari 2021 en loopt door tot en met 30 april 2021. Ovitex is niet vrij verkrijgbaar, maar onder gecontroleerde distributie.


Reguliere toelating

De inzet van de NFO is om zo snel mogelijk een reguliere toelating te realiseren voor een middel op basis van paraffineolie. Dit is nodig zodat fruittelers een optimale geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie kunnen uitvoeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer