EU%2Dsteun+voor+project+kleine+olijfolieproducenten
Nieuws
© Han Reindsen

EU-steun voor project kleine olijfolieproducenten

Met de financiering van het project 'Artolio' geeft de EU ondersteuning aan kleine olijfolieproducenten in het Middellandse Zeegebied. Het moet zorgen voor winstgevende en een duurzame ambachtelijke olijfolie-industrie.

Dit project van 2,9 miljoen euro wordt gecoördineerd door de Israëlische landbouwonderzoeksorganisatie. Er worden negen partnerorganisaties uit Cyprus, Frankrijk, Griekenland, Israël, Jordanië, Palestina en Spanje bij betrokken. De EU levert een bijdrage van 2,6 miljoen euro en 10 procent van het geld komt van medefinanciering van projecten.

Het doel van het project 'Artolio' is het introduceren van innovatieve ontwikkelingsmaatregelen die verbeteringen in de kwaliteit van de productie zullen stimuleren. Het streven is om de olijvenopbrengst met minstens 200 procent te verhogen. Het project focust zich ook op procesverbetering, duurzaamheid, energie-efficiëntie en hoge kwaliteit van olijfolie. De maatregelen moeten zorgen voor vermindering van de CO2-uitstoot.


Lokale economie

Wie heeft er baat bij? Het project is gericht op olijfboeren met percelen minder dan 3 hectare. Daarnaast moeten lokale consumenten toegang krijgen tot olijfolie van hogere kwaliteit. De maatregelen zijn bedoeld om de lokale economie van de deelnemende landen te verbeteren en/of de landbouwsector te voorzien van instrumenten die het product op de markt helpen te brengen en de kwaliteit ervan te positioneren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer